Художникът убиец“ от Даниъл Силва“

ИК “Хермес” представят новата си книга – Художникът убиец, от автора Даниъл Силва, за която се казва, че е спираща дъха интригуваща история за международния тероризъм.За автора
: Даниъл Силва започва кариерата си като журналист в Сан Франциско. През 1987 г. е назначен от Юнайтид Прес Интърнешънъл за кореспондент за Близкия изток и е изпратен в Кайро. Той пътува непрекъснато в района, за да отразява ирано-иракската война, терористичните актове и политическите конфликти. По време на назначението си в Персийския залив той среща бъдещата си съпруга – Джейми Ганджъл, кореспондент за Ен Би Си.

Връщайки се във Вашингтон, в продължение на пет години Силва работи в новинарския екип на Си Ен Ен. През 1993 г. се премества в токшоу, а през 1994 г. започва работа върху първия си роман – Невероятният шпионин, който изненадва критиката и влиза в бестселъровите класации. Силва напуска Си Ен Ен през юни 1997 г., за да се отдаде изцяло на творчеството си. Той е автор на голям брой романи, които изненадват с вълнуващи сюжети. Сред тях са Знакът на убиеца, Време за убиване, Английският убиец, Изповедникът, Смърт във Виена, Принцът на огъня и Художникът убиец.

Даниъл Силва е определян като: “Новият ас на шпионския роман!” и “Майсторът на международния шпионски трилър!”

За книгата: Погълнат от спокойния, точен до педантизъм живот на художник реставратор, бившият израелски шпионин Габриел Алон се старае да забрави миналото. Но миналото няма да го остави, защото старият му шеф от Мосад – Ари Шамрон, ще направи и невъзможното, за да го привлече обратно в редиците на тайните служби. Ще му предложи да се добере най-после до убиеца на сина си. След поредица терористични атентати в Европа Тарик е замислил убийството на световноизвестен политик на срещата на високо равнище във Вашингтон. Той може да бъде спрян само от Алон и неговата красива партньорка. Започва трескаво преследване, в което не се знае кой е ловецът и кой – дивечът. Художникът ще захвърли четката, за да отмъсти на убиеца на сина си.

Премиера: 14 януари 2008 г.

Корична цена: 9,95 лв.

Сподели в: