Художникът Добри Манев открива изложба в Столична библиотека

На 10-ти юни (сряда) от 18:00 ч.  в галерия “София” на Столична Библиотека се открива изложба-живопис на художника Добри Манев. Това ще бъде седмата самостоятелна изложба на твореца в България. Посетителите ще могат да се любуват на платната в продължение на две седмици.

Творецът описва картините в предстоящата си изложбата по следния начин:
„Пътешествие в образи, пространства, сънища, светове…
Очи, които се взират в себе си, наблюдават света. Един хляб, един български нож и последна глътка вино, съчетание на невероятни форми на природатата и абстрактни видения на подсъзнанието. Категорично и без съмнение върви към цветовете на силното, страстно и емоционално пресъздаване на фантазия и магията на живота.”

За Добри Манев:

Добромир Манев живее и работи в САЩ и България.  Многобройните изложби в Калифорния, Лос Анжелис, Сан Диего-Ла Хойа, Феникс-Аризона му носят признанието на критици и публика.
Много от картините му са притежание на колекционери от САЩ и България. У нас той е познат със самостоятелните си изложби в галерии ”Арте” и “Арт 36” в София, както и във Варна, Каварна и Дряново.
В много свой публикации художественият критик Кенет Бейкър, завеждащ културния отдел на “Сан Франциско Кроникъл”, подкрепя артистични изяви на българския творец.

Сподели в: