Хуан Игнасио Куеста говори за свещената архитектура в новата си книга

За любителите на историята и потайностите е новото заглавие на ИК Сиела "Свещените руини – храмове, пирамиди, манастири и катедрали – Свещена архитектура и места на сила" от Хуан Игнасио Куеста.

Храмове, пирамиди, манастири, катедрали, пещери са били убежище на висши същества, плод на могъществото на магии или на присъствието на свещеното. На тези места, където човек влиза в контакт със своите божества, се концентрират множество енергии, преобразуващи индивида… Свещени паметници …

Стоунхендж, пирамидите в Гиза, Мека, Тадж Махал, Мачу Пикчу, Алхамбра, манастирът в Ескориал са жалони на едно очарователно пътуване през „местата на сила“, където отеква свещена мъдрост, а проникновени сили провокират цяла гама от усещания, които оказват въздействие на границите на тази реалност.

За автора:
Хуан Игнасио Куеста е магистър по информатика, журналист и изследовател на неразкрити загадки в нашия свят; човек с творчески, любопитен и неспокоен дух; странстващ скитник в търсене на всичко, което е важно, дори и да не е особено ценно.

Обикновено пише за списанията: „Тайните на човека и света“ и „Извън пределите на науката“. Води радиопредавания, участва в телевизионни форуми и сериали, насочени към разгадаването на исторически тайни.

Автор на „Кратка история на кръстоносните походи“, „Входът на Ада“ и „Тайният живот на Борджиите“. Съавтор е на Codex Templi y Gotika.

Колекцията Historia incognita – сигурен мост през времето и пространството към най-тайнствените и вълнуващи моменти на човечеството; изненадващ, но надеждно документиран разказ за ключовите събития в миналото. Книги, които разкриват по достъпен начин събития, погледнати от неочакван ъгъл. Колекция, създадена, за да популяризира историята; да забавлява и изненадва широката публика.

Historia incognita: история, видяна от неговата гледна точка.

Издава: ИК "Сиела"
Корична цена: 16 лв.

* * *

"Краят на Рая" от Греъм Филипс

Сподели в: