Хуанес протяга ръка за мир

В отговор на новините за нарастващото напрежение на границата между Колумбия и Венецуела, колумбийската суперзвезда Хуанес обяви намерението си да организира безплатен концерт, който ще се проведе на самата граница, за да покаже обединението на хората от региона и желанието им за мирно разрешаване на конфликта. Концертът е планиран да се състои след 2-3 седмици между колумбийския град Кукута и венецуелския Сан Антонио де Тахира. Хуанес ще покани и други изпълнители от Колумбия и Венецуела, Еквадор и още латиноамерикански държави.

По време на концерта си в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк Хуанес изрази притесненията си и, развявайки колумбийския флаг, каза: „Като колумбиец искам да протегна дясната си ръка към всички мои еквадорски братя и лявата си ръка – към всички мои венецуелски братя. И така в прегръдка заедно да сформираме флага на мира”.

Продължавайки световното си турне, идните дни Хуанес ще покани и други артисти, които да участват в концерта. Скоро ще бъдат анонсирани и повече детайли.

Сподели в: