Хуанес издаде нов албум

Хуанес се превърна в най-успелия испаноезичен изпълнител – и в музикален, и в комерсиален план. Los Angeles Times го обяви за „най-важната фигура в латиномузиката за изминалото десетилетие, а Time Magazine нарече колумбийския рокер „Един от стоте най-влиятелни хора на планетата”. Уникален китарист и социално обвързан текстописец, Хуанес е най-често споменаваното име до Боно и Брус Спрингстийн заради вярата си във възможността  за социална промяна чрез музиката. Неговото послание за мир е отговор на насилието в родната му Колумбия, както и на конфликтите в цял свят. А текстовете му посочват любовта към семейството и уважението към хората като начин да преодолеем сблъсъците.

La Vida… Es Un Ratico е ко-продуциран от носителя на два Оскара и няколко награди Грами – Густаво Сантаолала. За албума Хуанес записва китарите, гласа и няколко клавишни партии в домашното си студио, което се намира в планините край Меделин, а останалата част – бас, барабани и струнни, са записани в студиото на Сантаолала в Лос Анджелис. Хуанес споделя, че албумът „звучи много колумбийски” – с характерните Гуаска, Кумбия и Валенато ритми, както и болеро и танго. В него отново засяга темата за социалната съвест и промяна, както и лични моменти, свързани със семейството и връзките.

Името на албума е вдъхновено от съвет, даден от майка му – „No se preocupe que la vida es un ratico” (Не се тревожи, животът е един миг). „Тези мъдри думи припомнят, че трябва да забравим ежедневните тревоги и да се концентрираме върху личните взаимоотношения със семействата ни и тези, които обичаме, както и да преследваме личната си свобода и мир” – споделя звездата.

Следвайки световния успех на синглите от предишния му албум “Mi Sangre” (достигнал #1 в 41 държави и продал над 4млн копия по цял свят), пилотният “Me Enamora” дебютира на #1 в 14 държави и се задържа на върха за няколко поредни седмици в чарта Billboard Hot Latin Songs. Това помогна La Vida… Es Un Ratico да стане #1 в класацията за предварителни продажби в iTunes.  

Сподели в: