"Хрониките на звеното" продължава историята на "Български психар"

Хрониките на Звеното“ (цена: 14 лв., 288 стр.) доразвиват историята на Петър и компания и няма как да не са белязани с кръв. Място на действието е съвременна България, сюжетът прелива от батални сцени, коварство и интриги, а умопомрачителният финал превръща читателя в неволен съучастник на екшъна. Още по-шеметно, обсебващо и сурово, продължението на „Български психар“ е на път да взриви всички представи за жанра.

 Андрей Велков е роден в София и често пребивава в съмнителната си мордорска резиденция. Завършил е политология и маркетинг, а като автор се легитимира с третата си „специалност“ – улично право от Големия университет на живота. Интересите му са толкова разностранни, колкото цветист е езикът му, но тайната му страст е литературата.

Любопитно:

Поднасяйки една чудовищно реалистична история на езика на улицата, романът „Български психар“ се превръща в истински феномен в България. Очаква се и продължението да бъде прието по същия начин и да пожъне пазарен успех и медиен интерес.

Книгите на Андрей Велков са адресирани към почитателите на по-твърдата и динамична литература, а сюжетът е вдъхновен от родната действителност и личния опит на автора. С неподправено чувство за хумор той описва перипетиите на главния герой в казармата, студентския живот и неговото „издигане“ в света на организираната престъпност.

Още с излизането си „Български психар“ провокира разгорещени дискусии и скандализира очакванията на „по-благочестивата“ публика. В същото време авторът е засипан с възторжени отзиви и въпроси относно прототипите на героите и евентуално продължение на „приказката“. Заслуга за това любопитство има ефектният финал на книгата. Насърчен от експлозивните реакции, Велков решава да разнищи миналото на Звеното, избирайки друг ракурс към събитията във втория роман. Резултатът е повече от убедителен:

„Още повече кръв. Още повече насилие. Още повече уличен език. Просто прекрасно!“

Козлодуй Екзаминър

„Кървава приказка за възхода на четири квартални момчета, които създават свои правила по пътя си към върха. Или какво се случва с идеализма и големите надежди, когато срещнат суровостта, безпътицата и абсурда на местната действителност.“

Перник Кроникъл

„Чисто удоволствие! Без никакви претенции или пози получаваме още една порция от същото, плюс отговорите на някои въпроси, засегнати в „Български психар“. Екшънът е безмилостен от първата до последната страница. Брутални сцени и брутални схеми – любима комбинация!“

Враждебна Рийдър Ривю

Премиера:

Издателство „Колибри“ планира представяне на „Хрониките на Звеното“ в София и още девет града в страната! Очертава се едно застрашително мощно, психеделично литературно турне!

Сподели в: