Христина Машкова: Ако вярвате в децата си, доведете ги в Серендипити

Разкажи ни какво се случва около Серендипити? С новото място какво още ново идва?

Серендипити е в нов дом от август 2016 г. Тогава се появи така търсената, очаквана и мечтана от всички ни къща. Постегнахме си я,
поремонтирахме, превърнахме я в наш дом. Надяваме се да сме успели да създадем специален дух и усещане, както за малките така и за по-големите посетители. Серендипити е и с нова локация, по-централна, по-лесно достъпна, в същото време в тих и спокоен район – ул. "Шандор Петьофи" и "Люлин планина".

Новото е, че се фокусираме върху детските рождени дни, детска занималня (дечица межу 2.5 и 5 г.), детски събития за деца.

Постепенно смятаме да започнем да предлагаме и интересни и развиващи програми и курсове за деца в училищна възраст. Предмети, дисциплини и досег с хора и материи, които не се изучават в училище. Много успешен пример и опит за нас беше инициираният от Жюстин Томс курс за малки предприемачи (10-14 г.), като все още ни се обаждат и питат за продължение. Не на последно място, стартираме нов живот, с нова енергия и нови идеи.

Кой е поканен да се включи?

Всеки тръгнал да сбъдва мечтите си. Всеки, които иска да промени нашата действителност. Всеки, който вярва в децата си и търси по-различно и алтернативно преживяване за тях. Дали ще свързано с ежедневната грижа за малки дечица (2.5 – 5 г.) в нашата ЗаниМечтателница или различните детски рождени дни или концерти, вариантите са много и все вдъхновяващи.

Как, откъде Хриси и екип имат сили и защо Серентипити е важно за вас?

Силите понякога са на привършване, но като цяло се стараем да оставаме свързани със себе си и да се зареждаме с енергия от природата, изкуството, повечето и качествено време със семейството и приятелите.

Серендипити е важно за нас, защото виждаме смисъл, виждаме мисия. За нас това е е едно различно и силно подкрепящо място за деца и родители. Помагайки на децата да се чувстват добре, да растат свободни и щастливи, вярваме, че допринасяме за по-щастливи пораснали възрастни, които няма да чакат нещо да се промени, а самите те ще случват промяна и ще вдъхновяват другите.

Как преминава един ден на Хриси?

Като цяло преминава…бързо:) Минава в грижа за моите деца и поверените ни в Серендипити дечица. Минава в грижа за клиентите, свързани с другите дейности на Серендипити, бизнес партньорите, планиране, тичане, срещи, телефонни разговори. Но някак си ни е леко, приятно, просто има смисъл и вършим всичко с желание и ентусиазъм.

Какво пожелаваш на всички млади родители?

Да вярват и да се вслушват в децата си, както и да намират повече време за себе си и своите нужди и потребности.

Сподели в: