Христина Йосифова с първа награда от национален конкурс „Музикален импулс“ 2018

„Пея песни, които харесвам и мога да почувствам”

Това е ключът към музикалните успехи на 13-годишната певица от София Христина Йосифова, която е сред отличените с първа награда в националния конкурс за млади изпълнители „Музикален Импулс” 2018 в град Бургас.

„Беше най-дъждовният репертоар, който някога съм изпълнявала. Обичам да пея песни, които харесвам и мога да почувствам. А тези са ми сред най-любимите”, споделя с усмивка малката талантливка.

В първия конкурсен ден представя песента на Мария Илиева „Нека вали”, а във втория, заедно с учителя й по китара Димитър Еленски изпълняват акустичен кавър на „Purple rain” на Принс. Журито и публиката не остават безучастни. „За първи път ми се случи жури да пее заедно с мен. Беше много вълнуващо.”

Вълнението на Хриси произтича от факта, че сред членовете на професионалното жури са едни от най-изтъкнатите имена на българската и британска музикална сцена, експерти с дългогодишен опит в оценяването и подготовката на певци в конкурси и тв формати, сред които Уилям Лестър – вокален педагог от „The Voice UK” , „X Factor UK” ,”The Voice Kids UK”, Мая Райкова – продуцент в Българско Национално Радио, изпълнителен продуцент на Националната класация „БНР Топ 20“, вокалният педагог от родните тв формати „Music Idol“, „X Factor“ и „Като две капки вода“ доц. Етиен Леви и Атанас Стоянов, музикален директор на „БГ Радио” и водещ на „Любими песни за любими хора“.

Зад музикалните успехи на 13-годишната певица стои вокалният педагог от родния „X Factor” Искра Милкова, която започва работа с Хриси, още когато тя е на 9-години. Именно тя полага основите на професионалното й вокално развитие.

Можете да следите Хриси във Facebook, Instagram и Youtube (с атистично име Christina Jordan) за новости в професионалното й развитие, предстоящите й музикални участия, както и социалните инициативи с поглед към подрастващите и порасналите, чийто организатор ще бъде самата тя. Защо и как, ще разберете скоро.

А до тогава Christina Jordan отправя послание: #ПромениСветасУсмивка, #СподелиУсмивкасНякойДруг, #БъдиДобър, #УсмихниМе (#ChangeTheWorldWithaSmile, #shareasmilewithsomeoneelse, #begood, #MakeMeSmile).

Сподели в: