Храната като превенция и лекарство за болестите на XXI век

На 8 октомври, събота, в София ще се проведе безплатен семинар на тема "Храната като превенция и лекарство за болестите на XXI век." Събитието е организирано от фондация "Храна за размисъл", а за лектори са поканени водещи кардиолози, ендокринолози и микробиолози. Те ще представят на разбираем език научните доказателства за въздействието на диетата ни върху нашето здраве.

"За съжаление 85% от съвременните заболявания са поради неправилно хранене. Хубавата новина е, че този процент може рясто да спадне, ако хората получават правилната информация за храненето. Чрез нашите събития, ние се стремим да им я даваме. За предстоящото събитие сме поканили специалисти в сферата на кардиологията, ендокринологията и микробиологията, за да представят официалните данни за влиянието на храната върху нашето здраве. Всеки е добре дошъл.", коментира диетологът Ипократис Пападимитракос, един от основателите на фондацията.

Това е поредното безплатно събитие, организирано от фондация "Храна за размисъл" и в него могат да участват 400 души срещу предварително записване в сайта на фондацията – www.hranazarazmisul.bg.

За Фондация "Храна за размисъл"
Фондация "Храна за размисъл" е основана през 2015 г. от създателите на сайта www.topforma.bg, сред които е и диетологът Ипократис Пападимитракос. Основната мисия на фондацията е да помогне на възможно най-голям брой хора да се научат да се хранят правилно, за да живеят по-добре. "Храна за размисъл" следва мисията си като работи за осъществяването на три основни цели – да информира обществото относно пряката връзка между доброто здраве от една страна и начина на хранене от друга; да провокира желание за промяна във вредните хранителни навици на индивидуално и групово ниво; да образова обществеността и да предоставя практическа информация и съвети за това как да се храним правилно.

Сподели в: