Хор "Детска китка" ще участва в престижен фестивал в Белгия

Пловдивският хор "Детска китка" с диригент проф. Златина Делирадева заминава на концертно турне в Белгия, Холандия и Германия. Гастролът е по покана на Федерацията на хоровете в Европейския съюз.

Основно събитие в програмата на двуседмичното турне е концертът на хора в престижния Фестивал на Източна Белгия в Рехт. Участието на "Детска китка" е едно от шестнайсетте събития в годишната програма на фестивала за 2008 г. и ще бъде излъчено на запис по Белгийското радио на немскоговорящите. Фестивалната програма включва симфонични, камерни, солови, хорови, джазови и фолклорни концерти.

Освен в Рехт пловдивският хор ще изнесе концерти в университетската църква в Сент Никлас, в Музикалната академия в Екло, в залата на Общината на Алст, в Брюж и в още шест града в Белгия, Холандия и Германия.

Програмата на дванайсетте концерта включва произведения на някои от най-видните представители на българската композиторска школа – Емануил Манолов, Добри Христов, Петко Стайнов, Георги Димитров, Тодор Попов, Кирил Стефанов, Петър Льондев и творби от европейската, руска и американска вокална литература – В.А. Моцарт, Бенджамин Бритън, Феликс Менделсон, Джузепе Сарти, Габриел Форе, Артемий Ведел, Павел Чесноков, Дмитрий Бортнянски, Джордж Гершуин, Лерой Андерсон.
 

Сподели в: