Хор “Детска китка” посреща Девическия хор на Хамбург

Пловдивският хор “Детска китка” ще посрещне Девическия хор на град Хамбург (Германия) за двудневен съвместен уъркшоп и концерт в края на седмицата.

Посещението се осъществява по проект “Младостта на Хамбург и Пловдив”, чиято цел е междукултурен обмен чрез съвместна работа с музика между младежи от България и Германия.

В два поредни дни – 16 и 17 май – хамбургският и пловдивският хор ще участват в съвместен уъркшоп, на който ще бъдат изработени българската песен “Що ми е мило и драго” от Петко Стайнов и немската “Приспивна песен” от Йоханес Брамс. От българска страна ще работи проф. Златина Делирадева – диригент на хор “Детска китка”, а от немска госпожица Геза Верхан – диригент на Хамбургския хор. На рояла ще свири Надежда Петрова. Уъркшопът е открит за студенти, преподаватели и широка публика.

Във финален концерт на 17 май, неделя от 17.00 часа, в залата на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, слушателите ще могат да видят и чуят резултатите от съвместната работа на двата хора, както и изпълнения на песни от Орландо ди Ласо, Томас Морли, Лайош Бартош, Аво Перт, Карл Дженинкс, Петър Льондев, Стефан Мутафчиев, Георги Димитров и др.

Уъркшоп I
16 май, събота
Зала АМТИИ
16:15 – 18:45

Уъркшоп II
17 май, неделя
Зала АМТИИ
14:30 – 16:00

Концерт
17 май, неделя
Зала на АМТИИ
17.00 часа

Сподели в: