Хор “Детска китка” изпълнява музика с орган за Великден

В навечерието на Великден хор “Детска китка” ще поднесе на пловдивската публика специално подготвен концерт – “Хорова музика с орган”, втори по ред от цикъла "Тематични концерти". Програмата, изцяло с акомпанимент на орган, се представя от хора за първи път.

Любителите на музиката ще имат удоволствието да чуят Реквием от Габриел Форе, произведение, което се изпълнява рядко в България. Във втората част от програмата ще звучат песни от Феликс Менделсон, Габриел Форе и съвременния американски композитор Зий Рандъл Струп.

Реквиемът на Форе е заупокойна меса, която за разлика от реквиемите на Моцарт, Верди, Берлиоз не проповядва идеята за страшния съд. Френският композитор не харесва мрачния характер на класическите реквиеми и посвещава произведението си на Вярата, Покоя, Мира и Любовта.

Партньори на момичетата от “Детска китка” ще бъдат сопраното Николина Кърмазлийска и баритонът Борислав Филипов. Диригент на хора е Златина Делирадева, а съпроводът е на младите органистки Ивета Иванова и Надежда Петрова.

14 април, вторник
Зала на АМТИИ
19.00 часа

Сподели в: