Хорът на Турецкий готви изненада за зрителите

Най-известното в света руско музикално шоу – Хорът на  Турецкий, подготвя изненада за зрителите на концерта си в София на 7 април. Прословутата група ще пее и танцува за втори път пред българската публика на сцената на зала 1 на НДК. Първата й среща с нея беше зашеметяваща и незабравима, препълнената зала танцуваше и празнуваше прекрасните изпълнения на музикантите. Ръководителят на състава – маестро Турецкий, обеща, че ще пази тайната на шоуто до последния момент, защото тя е част от юбилейния концерт на руския  ансамбъл. 

За да отбележат 25 години от своя творчески път, певците предприеха огромно турне – от Москва до Арахангелск, през Лондон, Ню Йорк, Тел-Авив и Рига. София е единственото място в България, където световната руска десеторка може да се види.

Както е известно в Хорът на Турецкий  са събрани десет солиста с различни мъжки гласове. Повечето от певците, както и самият маестро Турецкий, са заслужили артисти на Русия, удостоени с престижното звание  заради собствените си кариери, уникални гласови данни и прекрасни изпълнения. Десетте таланта са любимци на руската публика и без тях не минава нито един празничен концерт в Кремълската зала. Но те забавляват не само руския елит, а и любителите на руската музика и световна класика във всички краища на света. Тяхното шоу е истински музикален театър с оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство.  Артгрупата има в репертоара си над 50 000 песни от различни жанрове – от опера и оперета до поп и рок и разбира се – любимите  песни от близкото минало, руски романси, еврейска класика.

Уникалната колекция от мъжки гласове има общ диапазон от четири и половина октави – от най-ниския – бас профундо, до най-високите – тенор алтино и контра тенор, които успешно заменят женски гласове. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла.

Феноменалната творческа интуиция на маестро Турецкий и неограничените музикални възможност на колектива им позволяват винаги да улучват настроението на публиката и да отговарят на нейните интереси и очаквания. Няма значение кога и къде ще чуете за първи път този необикновен хор, винаги ще останате очаровани от неговите изпълнения. Билети се продават в системата на Ивентим и на касата на НДК.

Сподели в: