Хорхе Букай: Нека ти разкажа

"Нека ти разкажа – Историите, които ме научиха да живея" на Хорхе Букай е една от тези книги, които лесно можете да подарите по всякакъв повод или да закупите за себе си и четете в мигове на носталгия, самосъжаление или пък пълно щастие!

Хорхе Букай е събрал колекция прекрасни притчи, приказки, истории, вицове и ги е гарнирал с остроумие и поучителност без назидателност. Текстовете са кратки, увлекателни и напълно четими и приложими за забързаното ни ежедневие. Как да се справим с предизвикателствата на деня, с лщбовните терзания, как да разпознаем истинските чувства и да преодолеем мързела, къде да търсим себе си и трябва ли въобще да знаем кои сме – това са само част от въпросите, на които отговор търсят историите от книгата.

Какво трябва да направим, за да сме щастливи? Според Букай, за да тръгнем по правилния път, трябва да си отговорим на следните въпроси: Кой съм? Къде отивам? С кого? Не бива пътят да определя кои сме ние, нито пък човекът, който ни придружава, да решава къде отиваме. По пътя трябва едновременно да се забавляваме и да се учим, да оценяваме това, което имаме, и без да преставаме да вярваме в себе си, да започваме отначало и по различен начин всеки път, когато се наложи.

Това са уроците, които психотерапевтът Хорхе се опитва да предаде на студента Демиан, отишъл при него да разреши житейските си дилеми. Той получава отговори под формата на истории, които Дебелия (това е прякорът на необикновения терапевт) черпи както от живота, така и от антични митове, дзен мъдрости, притчи на суфите, народни приказки или автори като Екзюпери и Лафонтен. Тези истории ще ви трогнат, разсмеят или просто ще ви накарат да се замислите, но едно е сигурно: няма да ви оставят безразлични.

Издава: ИК Хермес
Корична цена: 8.95

Сподели в: