Хорхе Букай и синът му, Демиан Букай идват в България

На 9 юни в България пристигат световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай и синът му – Демиан Букай. Двамата гостуват в страната за премиерите на новите им книги: „20 стъпки напред“ и „Погледни отново“. Хорхе идва у нас за среща с почитателите си за четвърти път, което е безпрецедентен случай. Те ще посетят София, Велико Търново и Пловдив. Входът за всички срещи ще бъде безплатен.

Програма на премиерите на 20 стъпки напред и Погледни отново
 
София – 10 юни, (вторник), 19,00 ч.

  •  Аула „Максима“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), бул. „Христо Смирненски“ № 1 

Велико Търново –  11 юни,  (сряда), 19,00 ч.

  •  Музикалнодраматичен театър „Константин Кисимов“, ул. „Васил Левски“ № 4 

Пловдив12 юни, (четвъртък), 19,00 ч.

  •  Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15

"20 стъпки напред"  от Хорхе Букай – Издателство "Хермес"
В новата си книга Букай ни учи, че предизвикателството да бъдем себе си, изисква много усилия. Това е път, изпълнен със съмнения и отстъпления, който трябва да извървим съзнателно и смело. Затова трябва внимателно да подбираме стъпките си и да не губим вярната посока. Защото това е единственият път, който си заслужава да поемем. Пътят, който започва със самопознанието и завършва със самоосъществяването.

"Погледни отново" от Демиан Букай – Издателство "Хермес"Още със заглавието си книгата на Демиан Букай провокира изследователския дух, който тлее у нас. Всички се сблъскваме с многобройни трудности в живота си, имаме своите дилеми, колебания и съмнения. Авторът на тази книга ни приканва да променим перспективата, с която гледаме на живота си. Може би, ако успеем да погледнем с други очи на проблема, който ни измъчва, ще установим, че той всъщност не е толкова страшен, колкото ни се струва. Че буди у нас смях, вместо тъга; приемане – вместо негодувание; разбиране – вместо отрицание… И ако успеем да пренесем този нов поглед върху конфликтите, с които се сблъскваме ежедневно, ще успеем да си изградим нова, по-ефективна стратегия за справяне с трудностите.
Всяка от разгледаните проблемни ситуации е илюстрирана с примери от филми – като „Матрицата“, „Междузвездни войни“ и др.; от книги: на Дж. Р. Р. Толкин, Урсула Ле Гуин, Михаел Енде, Хорхе Луис Борхес; от дзенбудизма, митологията, както и с истории, библейски разкази, цитати от древни философи… Всички те имат за цел да помогнат на читателя да открие нещо, което досега е убягвало от погледа му. Защото само ако успеем да погледнем на себе си и на света по нов начин, само тогава промяната ще стане възможна.

Прочетете още:
Излиза новата книга на Хорхе Букай – "Пътят на самозависимостта"

Откъс от "Пътят на самозависимостта" на Хорхе Букай

Сподели в: