"Хоро се вие – сбирайте се!" – фолклорен спектакъл за малки и големи

На 15 май от 11:00 ч. „Музикална въртележка” ще се спре на фолклорния спектакъл "Хоро се вие – сбирайте се!" Умело подбрани песни, стихотворения, танци и игри ще въвлекат деца и родители в чудния свят на българските традиции. На арт сцената на „Тук и сега” (бившата зала „Мати” над кино Люмиер) деца и родители ще могат за съпреживеят и участват наравно с артистите във фолклорния спектакъл „Хоро се вие – сбирайте се!”- Пред очите им ще се разкрие една история за любовта на двама млади, за нежността и връзката им с природата – част от ежедневието на хората от село.

Българската музика ще затрепти във въздуха благодарение на магическите гласове на момичетата от група "Авигея", които успешно възраждат, съхраняват и разпространяват фолклорното ни богатство. Специален гост ще бъде Еди Милев, чиято родопска тамбура ще пренесе всички присъстващи сред зелените планини на България и ще ги зареди с космическата й енергия. Цялата палитра от танци, забавни игри и приключения ще бъде направлявана от актрисата Лидия Кулекова.

Пъстрота в концерта ще внесе Хелия Иванова от Детски танцов ансамбъл “Пламъче”, която с изкусна танцова игра ще пресъздаде красотата на българския танц и ще поведе публиката към голяма танцова веселба.

Билети на адрес:
https://www.ticketlogic.bg/horo-se-vie/28466

Сподели в: