Хореографът на Марк Антъни идва у нас за Коледния Салса Бал

„Принцът на салсата” е мексиканец и живее в Италия. Джони Васкес, известен в латино средите като хореографа на Марк Антъни, пристига в България специално за Коледния Салса Бал. Традиционната коледна фиеста ще се проведе за 7-ми пореден път на 4 декември в зала 3 на НДК. Инициатор на събитието е BG Salsa Fiesta Team.

Роденият в Гуадалахара необикновен танцьор до 14-тата си година се занимава основно с футбол. Едва когато се премества да живее в Лос
Анжелис Джони Васкес започва да танцува салса. Джони решава да се заеме сериозно със салсата, предизвикан от неособено ласкавото изказване на едно момиче за танцовите му умения. Само година по-късно започва да се състезава. Печели три поредни пъти  Световното салса състезание в Лос Анжелис в дивизия „професионалисти”.

Заедно с братята си Франсиско и Луис, Джони е известен и като създател на „L.A. салса стила”.  Вече 15 години Джони и Франсиско танцуват в Los Rumberos Dance Company, чийто основатели са. Обожаван заради невероятна си харизма и искрена усмивка, Джони бързо печели сърцата на публиката със супер динамичния си стил на танцуване и оригинални хореографии.
През 2002-ра година Джони Васкес се установява във Валенсия, Испания, където сформира танцовата група "Johnny Vazquez y su imperia azteca". Освен изключителен танцьор, той е и талантлив певец, има издадени два албума със свои изпълнения. Първият е разпродаден само няколко месеца след излизането, а вторият е на пазара от месец август тази година. Той е и изпълнителят на супер популярното латино парче „Baila Rumbero”. Джони е автор на хореографиите на Марк Антъни за няколко негови мащабни проекта. Можете да го видите как танцува във видеото на парчето „I need to know”.

Тази година Коледния Салса Бал ще бъде еднодневно събитие с включени уъркшопове по салса с Джони Васкес, представления, концерт, състезания и парти. Всеки, който желае, може да се включи в уроците на Васкес без значение нивото си на владеене на латино движенията. От българска страна участие в Коледния Салса Бал ще вземат Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Раул Торес, музикантите от група МангоДуенде, Калин Вельов и други. Билетите за фиестата са между 5 и 55 лева.

Сподели в: