Хореографът на Дженифър Лопес идва в България

Супер звездата от филма „Танцувай с мен”, познато лице от видео клиповете на Дженифър Лопес и Марк Антъни – Франсиско Веласкес идва в България. Той е автор е на всички хореографии на латиноамериканската изпълнителка и актриса. Танцувал е на една сцена със Celia Cruz, Tito Puente, Charo и още дузина латино величия.

Франсиско е топ танцьор и пристига в България специално за Шестия Фанта Латино Фестивал, който ще се проведе в София от 14-ти до 16-ти май.

Васкес е един от създателите на т. нар. L.A. салса стил. Роден е в Мексико. Живее в Лос Анджелис от 1988 година. Франсиско се влюбва в салсата още с първите си опити да танцува. Започва да се обучава сам на основни движения, гледайки изпълнения на Albert Torres, Laura Canelias, Joe Casini и други. Съвсем скоро Васкес открива, че има природен талант, чувство за ритъм и разбиране за музиката. Това, заедно с вдъхновението и влиянието на Nicholas Brothers, Gene Kelly и Fred Astaire му помагат да създаде свой иновативен стил. Франсиско въвежда в салсата и двамата си братя – Луис и Джони. Заедно с Джони през 1995 година създават Los Rumberos Dance Company. Те са добре известни със своите бързи стъпки, добро чувство за тайминг и въртеливи движения.

Франсиско е участвал във филма „Танцувай с мен", в музикални видеоклипове на Марк Антъни (I need to know, 1999), Дженифър Лопес (Waiting for tonight, 1999), телевизионни програми и реклами, бил е и асистент-хореограф на филма „Селена".

За шеста поредна година от 14 до 16 май в зала 3 на НДК и в Sofia Live Club ще се вихри най-голямата латино фиеста у нас. Участниците ще са повече от 7000 от САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел. Те ще изпълняват салса, самба, фламенко, бачата, ча-ча-ча, зук, регетон, меренге, румба. Като част от фестивала ще бъдат проведени и квалификации за Световното първенство по салса, което ще се проведе в през декември 2010 в САЩ. Наградният фонд е 20 000 долара.

Сподели в: