„Хобит: Неочаквано пътешествие”. Кой формат да изберем? Как е най-добре да гледаме филма?

Питър Джаксън планира да промени начина по който гледаме филми. Заснима „Хобит: Неочаквано пътешествие 3D” с 48 кадъра в секунда, вместо стандартните сега за киното 24 кадъра. Това е първият пълнометражен филм в историята на киното, заснет в иновативната технология HFR 3D или „висока кадрова честота”. HFR 3D придава по-голяма реалистичност на изображенията, по начин, близък до естествения, по който вижда човешкото око.
С приближаването на премиерната дата, става все по-актуален въпросът „ Какво да изберем, кой е най-добрият начин да гледаме филма? ” Ако до скоро трябваше да избираме между 2D и 3D, това вече не е на дневен ред. Въпросът е, коя 3D технология да предпочетем. Зрителите ще имат възможност да видят „Хобит: Неочаквано пътешествие” в Dolby3D, Master Image 3D, IMAX 3D, или в HFR 3D.
Най-новото както споменахме е HFR 3D технологията. Това е дигитална технология, съвместима със стандартните 3D формати. Cinema City оборудва най-голямата си зала в София, за да предостави възможност на повече зрители да видят филма в този формат.
Dolby 3D или Master Image 3D са стандартни 3D формати, които имат своите предимства по отношеие на 3D eфектите. Макар да ги наричаме стандартни, реално това са най-новите и съвършени 3D технологии, които предлагат много добро цветоподаване, ярък контраст, ясно изображение, много ниско ниво на размиване на образа при бързи движения на екрана.
IMAX 3D може да се нарече и най-впечатляващата 3D технология, тъй като предоставя на зрителя така наречения „изкачащ“ ефект, на който много хора се любуват и се опитват да хванат с ръка обекта пред тях. В допълнение фактът, че 3D ефектите се разгръщат на най-големия екран в страната, слага IMAX 3D в категорията „трябва да се види”.
Предварителните продажби на билети за сега показват предпочитание към IMAX 3D формата. Премиерните прожекции на „Хобит: Неочаквано пътешествие” ще се състоят в полунощ на 13-ти срещу 14-ти декември във всички кина на веригата и IMAX.
Очакването и вълнението нарастват с приближаването на премиерната дата. Кино индустрията отново изненада аудиторията и създаде нов уникален филмов продукт, сега остава да видим и предпочитанията на зрителите.

Сподели в: