Хлапета конкурират Чавдар Николов

Тази събота художничката Капка Кънева разкрива как се става съавтор на Марк Твен

В събота – 5 май, в Културен дом „Красно село“, тя ще разкрие как създава произведенията си с ножица и хартия. Илюстрациите на Капка Кънева я направиха съавтор на Марк Твен за книгата „Съвет към малките момичета”.

Хлапетата се оказаха най-големите конкуренти на карикатуриста Чавдар Николов.

През изминалия уикенд, в столичното читалище „Бъднина“, децата бяха предизвикани от илюстрациите на художника към книгата „Котаракът и Дяволът” с две истории за деца от гения Джеймс Джойс  и рисуваха свои варианти на героите. Изявата на малчуганите бе акцент във втората акция от поредицата „РазЛИСТи София!”, осъществявана от издателство „Лист” с подкрепата на Столична община по програма „Култура”.
Както и в първата акция преди седмица, актьорът Стефан Милков разигра историята и след това постави задача на хлапетата да нарисуват котарака. Някои смръщиха вежди, защото това не им било любимото занимание. След час и половина четене, смях, игри и рисунки обаче броят на мераклиите да станат художници безапелационно се увеличи.
Децата даже измислиха име на писанкото от легендата за построяването на моста над река Лоара при селцето Божанси.
В рисунките на 7-годишния Бобо котето се казва Томи, така го нарече и връстникът му Виктор, а третокласничката Владислава кръсти опашаткото Пиетро.
От издателството планират да покажат част от произведенията в някоя от бъдещите акции „РазЛИСТи София!”.

Сподели в: