"Хиндемит" – с премиера и във Варна

Официалната премиера на нашумелия нов български игрален филм "Хиндемит” във Варна ще бъде на 5 декември 2008 г. от 18 часа в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център. На прожекцията ще присъства част от творческия екип на филма, а за публиката ще има изненади. Цената на билета е 5 лева.

Режисьор на "Хиндемит" е Андрей Слабаков. Ролите изпълняват Ернестина Шинова, Деян Донков, Петър Слабаков, Валентин Танев, Тончо Токмакчиев, Антоанета Добрева – Нети, Малин Кръстев, Валентин Ганев, Бойка Велкова, Койна Русева, Стефка Янорова, Юлиян Вергов.

Филмът е отличен със специалната награда на журито и наградата на българската критика на XVI Международен филмов фестивал "Любовта е лудост”, както и с награда за най-добра актриса на Ернестина Шинова на XXVIII Фестивал на българския игрален филм "Златна роза”.

Тове е една комедия на абсурда. Две семейства, които много си приличат, отиват да живеят в новостроящ се луксозен квартал в близост до панелен комплекс. В началото те се харесват, но постепенно тяхната симпатия се превръща в омраза. Причината е желанието им да бъдат различни от другите. Но колкото повече се стараят да се различават от съседското семейство, толкова повече те стават еднакви не само психологически, но и физически. А това се дължи на еднаквата им представа за "различно” …

Сподели в: