Хаус приказка от Израел в клуб Ескейп

Денс музиката непрестанно пътува по света. За пръв път звездата й изгрява в Чикаго, а след това преминава през Ню Йорк, Манчестър, като накрая се установява в Лондон. Предприема екскурзии до забележителни дестинации като Амстердам, Австралия, Барселона, и разбира се Италия, преди да се преустанови в Берлин. Но напоследък като най-модерно място за ваканциите се очертава Израел. Сигурно се питате каква е причината за това?

Отговорът се крие в две думи – Shlomi Aber.

През последните 12 месеца Shlomi се радва на вниманието и покрепата на големи имена от световната сцена. Sven Vath, Tiefschwarz, Nic Fanciulli, Pete Tong, John Digweed, Sasha и Francois K са сред имената изказали похвали за младия музикален гении. Наскоро в интервю за Radio 1 той обяснява на какво се дължи успеха на музиката му: Няма значение дали звученето е леко или твърдо, важното е да до докосва съзнанието, тялото и душата едновременно. Това е моето определение за добра музика.

Този личен подход, съчетан с 8 години записи и опит, повлиян от най-различни стилове – джаз, фънк, минимал, ейсид, и в частност техно, са гаранция за присъствието на едни от най-престижните лейбъли в непрекъснато разрастващата му се биография. Реализирал е записи за Alternative Route, Audio Therapy, Cocoon, Ovum and Renaissance. Парчета като Sea of Sand, After Love (съвместен проект с Guy Gerber) и Tel Aviv Garden се нареждат в топ 10 за 2006 г., а последният му сингъл Crop Duster е определен от списанието M8 като „абсолютен main room dancefloor хит”. Похвалите не спират дотук: DJmag описва сетовете на Shlomi като пълни с топлота и уникални звуци, които те връщат в доброто старо време, и макар да не може да бъде определено с една дума, най-близката дефиниция е нещо между хаус и техно. С впечатляващите си умения зад пулта, абсолютно точната селекция на музика, можеш да усетиш магията във въздуха.

Доста впечатляваща рецензия, имайки предвид, че той е едва на 25 години. Издигането му сред DJите в родната му страна звучи като хаус приказка в най-чиста форма. Започва да пуска пред приятели в гаража на родителите си още на 15 г., и постепенно се прехвърля на най-големите ъндърграунд арени и така колелото се завърта и пред него се очертава бляскаво бъдеще. Наскоро Shlomi подписва за Therapy – агенцията на Dave Seaman – и графикът му става все по-зает, редом с това идва и дългоочакваният му дебют в Лондон. Предстоят му още много сингли за Renaissance, Cocoon и Oven. И това не е всичко – Shlomi вмомента работи върху дебютния си албум.

Нищо чудно съвсем скоро Израел да се превърне в денс-столицата на света.

Израелския Ди Джей Shlomi Aber ще гостува в клуб ЕСКЕЙП този петък.

Сподели в: