Хартиено театрално шоу в София по време на Европейската нощ на музеите

В събота, 19 май, Vivacom Аrt Hall щe се превърне в център на събитията по време на Европейската нощ на музеите, която се провежда за осми пореден път в София. Oт 18:00 до 02:00 часа след полунощ посетителите на пространството за култура и изкуство в Телефонната палата ще могат да видят най-голямата експозиция от Sofia Paper Art Fest на тема „Хартията в театъра“, а в 21:00 часа ще започне впечатляващо хартиено шоу с хартиени фигури, звук и светлина, създадено специално за Нощта – авторският пърформънс „Райска градина“ на една от най-успешните български куклени режисьорки Катя Петрова.

На ул. „Гурко“ пред Телефонната палата в София, ще бъде разположена и хартиената улица уъркшопове, демонстрации, малки представления, експозиции, карнавал и различни изкуства с хартия. Ще има представяния на древни японски хартиени техники, съпътствани с демонстрации на японско бойно изкуство. Ще могат да се видят интересни хартиени бижута, аксесоари и различни произведения, създадени от професионалисти и любители на хартиеното изкуство. От 18:00 до 22:00 часа пред Телефонната палата ще бъде отворен и детски център, създаден от студентите по сценография на Мая Петрова и Мария Диманова за забавление на най-малките посетители на Нощта.

Европейската нощ на музеите се организира от Френския културен институт в София. Над 30 столични музеи и галерии се присъединяват към инициативата, като някои от тях ще предлагат не само нощно посещение на изложбите, но и концерти, игри и други представления.

Още по темата:

В Нощта на музеите и галериите в София можете да изпратите картичка до Лорка

Изложба "Хартията в театъра" в рамките на Sofia Paper Art Fest

Сподели в: