"Ханкок" тръгва по кината у нас през юли

Има герои. Има супергерои. Има и един… Ханкок (Уил Смит). Всеки знае, че с големите възможности идват и големите отговорности. Всеки, освен Ханкок. Раздразнителен, саркастичен, конфликтен и неразбран, с добри героични намерения Ханкок може да свърши добре работата си и да спаси безброй животи, но като че ли винаги оставя след себе си куп бъркотии. На жителите на Лос Анджелис накрая им писва. Колкото и да са благодарни, че си имат местен герой, в края на деня си задават въпроса с какво са заслужили "този човек”.

На Ханкок не му пука особено какво си мислят хората до деня, в който трябва да спаси изпълнителния директор Рей Ембърли (Джейсън Бейтман). Необичайният герой започва да осъзнава, че в края на краищата и той има слаба страна.

Визуални ефекти   
Режисьорът Питър Бърг разчита на екипа от опитни специалисти във връзка с разработването на облика на филма. А именно на оператора, номинирания за Оскар кинематограф Тобайъс Шлийслер ("Мечтателки”), художника Нийл Спайсък, носителя на Оскар дизайнер на визуални ефекти Джон Дикстра, координаторите Симон Крейн и Уейд Истууд, както и на гурутата в специалните ефекти Джон Фрейзър и Джим Шуалм. Всички те работят в тандем.
  
Костюмът на Ханкок

Всеки професионалист иска клиентите му да са доволни. Рей Ембри не е по-различен. Той знае, че усещането е наполовина спечелена битка, що се отнася до подобряване на външния вид на Ханкок. Затова настоява Джон Ханкок да носи специален костюм, подходящ за супергерой от неговия калибър.

Питър Бърг се обръща към дизайнерката Лоиз Мингенбах (с която работи и в "Добре дошли в джунглата”), за да създаде супер-костюма на Ханкок. Мингенбах и Бърг са приятели, откакто и двамата пристигат в Холивуд преди 20 години.
Мингенбах, която прави костюмите на два от филмите за "Х-мен” и на "Супермен се завръща”, знае, че трябва да измисли нещо ново за такъв нетипичен герой като Джон Ханкок. Тя прави няколко различни версии на костюмите на Ханкок: за вода, за летене и за бой.

В ролите: Уил Смит, Чарлийз Терон, Джейсън Бейтман, Еди Марсан.
Режисьор: Питър Бърг.
Оператор: Тобайъс Шлийслер
Музика : Джон Пауъл
Сценаристи : Вай Винсънт Нго и Винс Гилиган
Художник: Нийл Списак
Визуални ефекти: Джон Дикстра
Монтаж: Пол Рубел и Колби Паркър Мл.
                                              
Продуценти: Акива Голдсман, Майкъл Ман, Уил Смит и Джеймс Ласитър. 
Изп. продуцент: Йън Брайс и Джонатън Мостоу                                                                  
Премиерна дата в България: 4 юли 2008 г.
Производител: "Columbia Pictures"
Световен разпространител: "Sony Pictures"
Оригинално заглавие: "Hancock”
Националност: САЩ
Световна премиера: 2 юли 2008 г.
Времетраене: 95  мин.
 

Сподели в: