Френският писател Лоран Гунел пристига в България

Френският писател, психолог и специалист по личностно развитие Лоран Гунел пристига в България, за да представи лично най-новата си книга "Бог пътува винаги инкогнито".

В рамките на престоя си (21-23 април) френският писател ще присъства в Столичната библиотека на откриването на изложба по случай 1000-то заглавие от програма "Витоша" и ще води беседа с българската четяща публика и ще изнесе лекция пред представители на Френско-българската търговска камара. 

Първата книга на Лоран Гунел „Човекът, който искаше да бъде щастлив“ пожъна небивал успех във Франция и се превърна в издателски феномен, последваха преводи на много езици, в това число и на български (Колибри, 07.08.2009). Втората книга на Гунел, „Бог пътува винаги инкогнито“, ще излезе на български на 19 април, превод: Георги Ангелов, Румяна Маркова и Станимир Делчев, 360 стр., цена 15 лв.

Кой е Лоран Гунел?

Наричат го "френският Паоло Куелю". Той е „Човекът, който искаше да бъде щастлив“. Зад заглавието на този бестселър, продаден в 250 000 екземпляра само във Франция, се крие един обикновен човек, който не престава да се чуди на успеха си и на щастието! Сега, когато излиза от печат втората му книга, 43-годишният Лоран Гунел, бивш счетоводител и настоящ специалист по личностно развитие, споделя как е разбрал, че щастието се намира в човека.

Гунел е специалист по техники за невро-лингвистично програмиране – НЛП е цялостна система за описание на вътрешния свят на човека. Тя тръгва от психотерапията, но заради „разумността“ си, започва да се прилага най-вече в бизнеса, но и в политиката, специалните служби, взаимоотношенията между половете. Тази система е незаменима, когато се налага да се постигат цели. Създадена в практичната Америка, НЛП се прилага вече 35 години в развитите страни от продавачи, мениджъри, рекламисти, общественици и всякакъв вид амбициозни хора. Вече милиони по света са минали през обучения по НЛП.

Сподели в: