Френският писател Давид Фоенкинос идва в България

Следващата седмица в България пристига Давид Фоенкинос, един от най-популярните съвременни френски творци – писател и киносценарист.  Той ще има две срещи с  българската публика.
 
– в София, на 20 август от 19.00 часа във Френския културен институт, вход свободен;

– във Варна, на 23 август в 17.00 часа, книжарница "Сиела" във Фестивален и конгресен център, вход свободен.

Роден преди 40 години, той е носител на десетки награди, а книгите му са преведени на повече от 40 езика. Авторът на „Деликатност”, „Спомените” и биографичния роман „Шарлот”, който спечели награда „Рьонодо” 2014, пристига в България, за да уважи многобройните си почитатели и за участие в 23-тото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост” във Варна. В конкурсната програма на най-романтичния кинофорум у нас Давид Фоенкинос ще представи филма „Деликатност”, създаден по мотиви от едноименното произведение, в сътрудничество със Стефан Фоенкинос и с участието на Одри Тоту в главната роля.

Присъствието на френския писател на съвременната литературна сцена е ярко и категорично, а талантът му да вълнува публиката – неоспорим. Експресивност, свеж хумор, елегантна фантазия и сюрреализъм за вкус – това са кодовете към неговото творчество. Някои критици го нареждат сред кралете на белетристичната комедия заради усета му към смесения жанр. Срещата на 20 август ще бъде подарък за почитателите на романи като „Инверсия на слабоумието” и „Деликатност”, който излезе у нас през 2014-а и покори публиката със съвършената си мелодия, остроумие и финес.

Гостуването на писателя в България се осъществява по покана на издателство „Колибри”, с подкрепата на Френски културен институт, Фестивален и конгресен център – Варна и Международен кинофестивал „Любовта е лудост”.

Сподели в: