"Френска импресия" концерт от поредицата „Непознатите велики”

На 26 януари 2012г., от 18:30 чака, в Градската художествена галерия във Варна, ще се проведе концерт-коктейл "Френска импресия", който продължава поредицата „Непознатите велики”, продуцирана от агенция „НИРА Комюникейшънс” – един съвременен прочит на европейското музикално наследство. Първият концерт от поредицата – „Испанска страст” беше представен през октомври 2010 в Градската художествена галерия на Варна с голям успех.

Сега отново там ви предлагаме втората програма от поредицата: „Френска импресия”. Тя включва творби на Клод Дебюси, Камий Сен-Санс, Ернест Шосон, Равел, както и популярни шансони, традиционно изпълнявани от Едит Пиаф. В концерта „Френска импресия” ще се изявят музиканти с различно амплоа – класическото мецосопрано Бойка Василева, пианистът и аранжор Страцимир Павлов и популярният джаз и поп кларинетистът Стоян Роянов Я-Я.

Идеята ни е в „Непознатите велики” да срещнем няколко типа музициране – класическо, джаз и поп. А целта на проекта е да събере в залата две поколения почитатели на музиката – традиционните поклонници на класическото европейско музикално наследство и младата публика.

Проектът се реализира с генералното спонсорство на Обединена Българска Банка и с подкрепата на Франкофонски център Варна и фирма „Ерика”. Медиен партньор е Радио Варна.

Входът за „Френска импресия” е с покани. Всяка покана важи за двама и включва подарък компактдиск с композиции от програмата на концерта. Цената на поканата е 25 лв. Можете да заявите вашата покана до 23.01. на адрес: office@niracom.com или на тел. 0887 203 752

Още на Kafene.bg:

Зала „България“ отново достъпна за симфоничните оркестри на Класик ФМ и БНР

Оркестри се обединяват за равноправно ползване на зала "България"

Арканхел представя своя нов проект "Quijote de los sueños" с грандиозен концерт в София

Сподели в: