Френска висша мода става за пране в пералня

Дизайнерът Жил Декон показа две революционни рокли, направени от авангардни футуристични тъкани по време на Седмицата на модата в Лондон. Той разбуни духовете, като показа, че дори висшата мода става може да се пере в пералня.

Двете нови рокли на топ дизайнера от колекцията есен/зима 2014 станаха част от дебюта на Жил, състоящ се от седем, изцяло годни за пране рокли, част от новата програма на P&G Fabric Care, представена в Милано през ноември 2013.

Жил  Декон бе приветстван в екипа на компанията миналата есен, за да създава нови, изискани технологии, насочени към грижата за тъканите, които отговарят на постоянно появяващите се нови комбинации от материи.

Целта е да се провокира модната индустрия като я накарат да промени отношението си към използването на тъкани, подходящи за машинно пране. По този начин ще се засили интереса на потребителите към дизайнерските облекла, за които да могат да се грижат сами, у дома.

Жил споделя: „След успеха от представянето на модната колекция от седем рокли в Милано знаехме, че трябва да направим повече модни колекции, подходящи за машинно пране и достъпни за повече хора. Потенциалът, който показват текстилните производители и новите технологии, използвани в продуктите на  компанията са повода да се появят именно тези две рокли, част от новата ми колекция есен/зима 2014.“

Разваботването на формули в машинното пране не служи само за премахването на петна. Идеята е продуктите за пране да поддържат тъканите чисти, здрави и защитени на високо ниво и да изглеждат като нови за по-дълго време.

За Жил Декон
Жил Декон е прочут моден дизайнер, известен в цял свят с игривите си, спиращи шоуто дизайни.
След като се дипломира в Лондонския колеж за изкуство и дизайн Central Saint Martins College  през 1992 г.,  Жил избира да пътува и да придобие опит в различни модни къщи.

Той прекарва две години, работейки с френския моден дизайнер Jean Charles De Castelbajac преди да се върне в Лондон, за да работи в продължение на няколко години за дизайнерски къщи, които правят мода за улицата ( High Street Fashion).  Точно по това време Жил Декон се запознава със собственика на Bottega Veneta, а от 1998 г. до 2002 г. , Жил Декон работи като главен дизайнер на  Bottega Veneta и Gucci Group.

През 2004г. Жил Декон лансира своя собствена марка GILES  в рамките на известната седмица на модата в Лондон и мигновено получава международно признание.  Неговата колекция има  многобройни награди, включително "Британски Дизайнер на годината" от Британските модни награди през 2006г. и престижната френска награда ANDAM от 2009 година. GILES ще празнува своята 10-та годишнина през 2014 година.

Сподели в: