Фредерик Бегбеде открива фестивала за кино и литература CineLibri 2016

Фредерик Бегбеде – големият френски писател, режисьор, продуцент и литературен критик пристига в София на 5 октомври, за да открие CineLibri 2016 с прожекцията на най-горещия си филм – „Идеалът”. Сценарият е базиран на един от големите му бестселъри – „Помощ, простете”, издаден и на български език.

Наричат го сноб, позьор, денди, секссимвол, начетен, остроумен, язвителен, бесен купонджия и книгоман… Отъждествяват го с хапливите му герои Марк Мароние и Октав Паранго, но Бегбеде е автор и на спиращи дъха истории като „Уна&Селинджър” и „Един френски роман” (награда „Рьонодо”). Скандалите и провокациите в биографията му са толкова много, че едва ли някой би се наел да ги описва. Едно е сигурно – никой не може да го обвини в конформизъм!

Церемонията по откриването на Фестивала ще се състои в зала 1 на НДК от 19:00 часа и ще бъде аранжирана със зрелищен мултимедиен пърформанс – “Humming” (мултимедия: Elektrick.me; звукова среда: Genda), с участието на Стела Томова и Филип Миланов. Оригиналната хореография е на Виолета Витанова и Станислав Генадиев, многократно награждавани артисти с новаторско мислене и нестихващ ентусиазъм. В рамките на официалното събитие писателят ще бъде удостоен с първата почетна статуетка CineLibri, дело на скулптора Павел Божерянов, по дизайн на художника Стефан Касъров.

В рамките на фестивала екранизираните книги ще се предлагат с ексклузивна отстъпка в размер до 30%.

Не пропускайте тържественото откриване на CineLibri 2016 на 5 октомври в зала 1 на НДК! Билетите са в продажба на касите на Двореца и на www.ticketportal.bg.

Вижте още:
Филми и книги отново са заедно на фестивала CineLibri 2016

Допълнителна информация: www.cinelibri.com

Сподели в: