"Фото приказка от едно пътуване" – от днес в Благоевград

… Имало едно време една приказка, която никога не била разказвана. Най-добрите разказвачи на приказки се опитвали да я разкажат, но не успявали, защото никой не знаел всичките думи. Някои помнели по едно изречение, други само запетайките и точките, но дори най-добрият не могъл да я разкаже от началото до края.

…. И тогава разказвачите на приказки се събраха заедно и я разказаха заедно. Разказваха три дни и три нощи, а приказката започваше така:  Имало едно време една приказка, която никога не била разказвана …

И аз бях там, и аз разказвах.

Една фотографска изложба на открито с над 100 фотографии от Кавала и остров Тасос ще върне поне за малко топлината и емоциите на лятото. "Фото приказка от едно пътуване”, организирана от Фотосинтезис,  ще бъде показана под открито небе в Благоевград на пл. ”Македония” от днес до 28 ноември с любезното съдействие на Oбщина Благоевград.

Ще бъдат представени най-добрите кадри от едно фотографско пътешествие в Кавала и остров Тасос на 150 професионални фотографи и страстни любители, организирано от Фотосинтезис, веригата магазини за фото и видео техника.
 
Освен 66 индивидуални фотографии, които ще бъдат показани, фотографите – участници приеха предизвикателството на организаторите да създадат заедно фотографска приказка от снимки и текст. Петте най-добри колективни фото приказки също ще бъдат "разказани” на изложбата. Любителите на фотографията и на хубавите истории ще могат да видят една истинска, макар и "Крива” приказка, една история за любовта – "Любовта е навсякъде”, да поемат на едно пътешествие към Кавала и Тасос с "Импресии от едно пътуване” и "Места и лица” и ненадейно да се озоват на една "Улица Вълшебна” 168. 

Изложбата "Фото приказка от едно пътуване” беше показана за първи път в София, пред НДК от 16 до 25 септември. Благоевград е следващата нейна дестинация, след което „Фото приказката …” ще продължи своето пътуване из страната.

Тридневният фотопленер се проведе през април тази година на остров Тасос и събра 150 фотографи професионалисти и любители.  Основен акцент в конкурсната програма на пленера на тема “Фото приказка от едно пътуване” беше фото приказката, обединяваща група фотографи около една обща идея, представена с фотографии, текст и музика.

Сподели в: