Фото поглед към Исландия – Свилен Панайотов

Ако обичате пътешествията, но в момента нямате възможност да ги предприемете, то можете да тръгнете по маршрута на Свилен Панайотов. Фотографията е неизменен спътник в живота на Свилен още от студентските му години. Той обича природата и пътешествията. Снима животни в естествената им среда, пейзажи и макрофотография.

Има няколко самостоятелни изложби и две издадени книги – за Антарктида и Кавказ. Сега идва ред и на третата му книга – този път посветена на огнената ледена земя Исландия. Представянето на книгата беше съпроводено и от фотоизложба, открита неотдавна (18 юни) в галерия “СИБанк” по повод Националният празник на страната. 1500-те фотографии са плод на двуседмичното пътешествие на автора до Исландия през миналия август. За експозицията бяха подбрани 37 изгледа от страната на гейзерите, ледовете и вулканите. Авторът прави възможно да се насладим на изгледите от тази прекрасна северна страна и да се докоснем до нейния магнетизъм и очарование. В книгата той пресъздава по интересен начин емоциите по време на пътуването си, под формата на пътепис.

Изданието е посветено на уникалната красота и чистота на Исландия. Драматичният вулканичен и леден пейзаж е в съжителство с контрастиращи оживеност и ярки багри.

Сподели в: