Фотоконкурс "Щастлива България" и първите по рода си награди за личностно развитие у нас

Щастлива ли е България? Кое прави щастлив всеки един от нас? Към такива размисли провокира започналият фотоконкурс под наслова "Щастлива България", организиран от фондация "Същност".

Всеки, който желае да открие и представи чрез снимка различните лица на Щастието, Вдъхновението и Ентусиазма и Радостта у българите и в България, може да се включи в конкурса. Той е организиран по повод 5-годишния юбилей на фондация "Същност", чиято мисия е да подкрепя хората в собствения им път на развитие, осъзнаване и намиране на щастието. Фотографиите се приемат на е-поща sledva@gmail.com до 7 юни 2009 г.

На годишнината са посветени и първите в България награди за личностно развитие "Същност", които ще бъдат раздадени на 14 юни от 21 часа в зала "Юнион" на автоцентър Юнион в София.

Наградите са участия в семинари, организирани от фондацията в страната и чужбина.

Наградите за личностно развитие са насочени към всички онези хора, които са извървели пътя на промяната, поели са риск, за да следват мечтите си и са имали дързостта да заявят открито себе си пред света.

Номинациите са в няколко категории: "Проявена същност" за постигане на голяма позитивна промяна, "Чудотворна същност" за сбъдната мечта, "Вдъхновяваща същност" за вдъхновяващ лидер, създал благороден бизнес или организация, "Творческа същност" за отключване на личния творчески потенциал и "Благотворна същност" – специална награда за осезателен и заразителен принос към общността на фондацията.

Целта на Наградите за личностно развитие е да вдъхновяват с истински човешки истории, със заразителен пример, смелост, както и да отправят послание към хората, че всичко е възможно.
Повече за наградите вижте на www.sledva.com

В България фондация "Същност" е създадена през 2004 г. Дейността на фондацията е насочена към организиране на образователни и терапевтични семинари и тренинги, подчинени на идеята за познание чрез преживяване.

Дейността й е фокусирана в провеждането на три основни семинара – "Към същността", "Споделяне на същността" и "В същността". Чрез кратки лекции, упражнения по двойки и групи, ролеви игри и творчески визуализации семинарите се обръщат към физическото, емоционалното, умствено и духовно ниво на човешката личност.

Фондацията се ръководи в работата си от убеждението, че всеки човек може да бъде господар на своя живот, да сбъдва мечтите си, да преодолява проблемите, да развива вътрешния си потенциал и да взима правилните решения за своето развитие. Ако всеки от нас стане по-щастлив, това ще направи България, а и света, по-щастливо място и ще зареди с положителна енергия живота ни, вярват създателите на идеята.

Освен трите си основни семинара, фондация "Същност" провежда и семинари за ненасилствена комуникация, за работа с гласа, практически тренинги за събуждане и осъзнаване на жизнената сила в нас чрез тялото, семинари за финансов просперитет, семейни констелации, както и семинари за тинейджъри, уъркшопи по ориенталски танци, консултации за цветове и стил и арт работилници. Водещите на тези семинари са талантливи българи, които споделят знанията и опита си с по-големи групи хора.

Сподели в: