Фотоизложба "Хората до животните в Зоопарк София"

Фотоизложбата „Хората до животните в Софийския Зоопарк“ е един уникален проект на Зоологическа градина-София и холандския фотограф Марсел Фенс.

В красивите и изразителни фотографии се усеща силната емоционална връзка между животните и техните гледачи в Столичния зоопарк. Представена е интересна информация за хората и животните, за тяхната история и връзка, както и архивни снимки от стария зоопарк.

Изложбата е опит за своеобразен поглед зад кулисите, отвъд формалните отношения и задължения в Зоопарка, който е уникално място и пресечна точка на света на хората и на дивите животни.

На откриването на изложбата в Националния природонаучен музей на 24 март 2016 г. от 18 часа ще може да се срещнете с фотографа Марсел Фенс, който живее и твори в България. Той е доброволец към Зоологическа градина – София и фондация Четири лапи, автор на няколко фотоизложби и книги, посветени на бездомните животни в София.

По време на откриването ще имате възможност да видите на екран и снимки, които не са включени в изложбата, както и снимки от работни моменти.

Сподели в: