Фотоизложба ПроТест

На 1 април от 18.30 ч. в Център за култура и дебат "Червената къща", зала "Безименна" и зала "Гъливер" ще бъде открита изложбата "ПроТест". Експозицията може да бъде видяна от 1 до 30 април, всеки ден без събота и неделя от 10.00 до 17.00 часа.

С фотографии участват: Вяра Петева, Даниела Михайлова, Людмила Атанасова, Ренета Велева, Светломира Минкова, Татяна Чохаджиева, Цветелина Сърбинска, Яна Копчева, Владислав Христов, Иво Орешков и Тодор Тодоров.

Протестът е открита реакция на обществена ситуация. Точно това се случи в София, един петък, на 14 юни 2013 година, като отговор на висящия от десетки години въпрос – Има ли гражданско общество в България? Първата крачка беше направена, а както знаем всяко дълго пътуване започва с нея. ПроТест на издръжливостта на българина, ПроТест на волята му за единение, ПроТест на разбирането, че е по-важна не крайната цел, а пътят до нея. Изложбата се организира от социо-културната онлайн платформа provo.bg. В проекта участват 33 фотографии от 11 автори, някои от кадрите сте виждали на страниците на списанието, други се показват за първи път.

Сподели в: