Фотоизложба, посветена на хората с различна секс ориентация

Нова, нестандартна изложба може да откриете в идеалния център на София. Пред столичния клуб Ялта любопитните ще могат да разгледат уникалните фотографии в периода 26.01 – 02.02.2010 г. Изложбата е част от проекта „United in Diversity” (дело на SSS Production), в чиято подкрепа в България пристига световно известната поп икона – Amanda Lepore.

Различната сексуалност не те прави различен човек” е мотото на нестандартната изложба в цетъра на София.

Идеята за изложбата се ражда през 2007 година, когато авторът на картините Михаил Вучков все още живее в Ню Йорк и оттам става свидетел на събитията, съпроводили първият Gay Pride в България. Тогавашното отношение на институциите и медиите към откровено хомофобсиките обществени нагласи става причина за създаването на facebook страницата – „Не на нетолерантността”  – място където всеки може свободно да изкаже мнението си по подобен род въпроси. Това провокира Михаил да организира кампанията «United in Diversity» и чрез един позитивен и естетичен поглед да постави пред обществото въпросите за толерантността във всичките и аспекти. „Не смятам, че една съвременна европейска държава може да си позволи да толерира хомофобско поведение, отношение или агитация по посока – „Бъди нетолерантен, бъди нормален”, споделя автора и допълва, че идеята на изложбата е да подкрепи една общественозначима кауза в защита на изконните човешки права.

Петте фотографии пресъздават различни битови ситуации, с които всеки човек би могъл да се асоциира, а основното послание има за цел да покаже, че всички хора независимо от тяхната сексуалност живеят, мислят и чувстват по един и същи начин. Лице на снимките е актьорът Ричард Ричардсон, който придоби популярност през последните години чрез превъплъщението си в образа на Наташа Рич. Организаторите избират именно него, тъй като смятат, че така трябва да изглежда съвременния образ на човек, който съчетава в себе си мъжкото и женското начало. Фотографиите са дело на Диляна Флорентин, грим – Слав Анастасов, стил – Персиян Еан.

Първият проект на SSS Production – Drugness Release Party беше посветен на различните зависимости в съвременното общество, като в него взе участие най-популярния турски Dj – Dj Tarkan.

Вижте някои от картините тук

Сподели в: