Фотоизложба "Къщите – архитектурни знаци на културното многообразие" се открива в София

Фотоизложба "Къщите – архитектурни знаци на културното многообразие” ще бъде открита на 24 ноември от 17 часа в галерия "Средец” на Министерството на културата . Тя се провежда в рамките на българския национален проект "Къща”, част от Европейската година на междукултурния диалог – 2008. Организатор на фотоизложбата на традиционни къщи от различни европейски държави е Министерство на културата.

Ще бъдат показани над 50 фотоса от Австрия, България, Великобритания, Дания, Естония, Чехия, Холандия, Франция, Германия, Унгария, Кипър, Словения, Италия, Финландия, Испания, Румъния и Словакия.

Българският национален проект в рамките на Европейската година на междукултурния диалог 2008 е наречен "Къща”. Това име беше избрано, защото за всеки българин къщата е място на обединение, на предаване и съхраняване на традиции и ценности. Българската къща има специфична архитектура и характерна подредба, които придават неповторимия облик на нашите градове и села. Тя олицетворява гостоприемството на българина и е част от приноса на страната ни към европейската култура. Националният проект "Къща” се осъществява и с подкрепата на Европейската комисия и на Комуникационната стратегия на Р. България за ЕС.

Фотоизложбата "Къщите – архитектурни знаци на културното многообразие” ще може да се види всеки ден от 10 до 19 часа до 30 ноември 2008 г.

       

Сподели в: