Фотоизложба Земя и море

Фотоизложбата Земя и море ще покаже за първи път в България фотографът Юри Чарийски, съобщиха от общината в Каварна. Гост на откриването се очаква да бъде посланикът на България в Австрия Ради Найденов.

Юри Чарийски показа за пръв път изложбата Земя и море в българския културен институт Дом Витгенщайн в австрийската столица по време на Дните на България във Виена от 9 до 17 октомври 2006 г., припомниха от общината. В нея с изразните средства на фотографията авторът представя девствени кътчета от Северното Черноморие, главно място сред които заема село Камен бряг. Юри Чарийски е роден през 1956 г. в гр. Добрич. През 1978 г. заминава във Виена, където по-късно получава австрийско поданство. Женен е за австрийка. Завършва Университета за приложни изкуства във Виена при проф. Шварц и фотография при проф. Франц Хаубман и Ерик Лесинг.

В биографичната бележка, която се подготвя за фотографа в Каварна, е отбелязано още, че неговите работи са показвани във Франция, Германия, Израел и в Австрия. Снима по целия свят и е сред водещите имена в областта на рекламната и художествена фотография. В творчеството му присъстват и множество репортажни фотоси, в които се събира обаянието на земите и хората от Нова Зеландия до Мурманск.

Сподели в: