Фотоизложба “Закачени истории” на Ирина Пидова

На 20 юни в 18:30 часа, в галерия "Личното пространство", София (бул. Витоша 45) ще се състои откриване на фотоизложбата на Ирина Пидова.

“Закачането, като липса на гравитация – когато нищо вече не те задържа на земята, отделянето от нея, някъде по-горе, някъде отвъд. Да окачиш дрехи, спомени и сезони върху една закачалка и да я оставиш свободно да се вее на вятъра, да излезеш от кадъра и да се върнеш в него, защото кокичетата вече цъфтят. Започват пролетните почиствания на душата, ритуалите по изнасянето на зимните дрехи, нахлуването на кислорода – време за дишане, време за измитане на всичко останало след снега. По-късно през лятото отново окачане – роклите напускат и населват телата, вечният кръговрат на смяната и преобличането, дългите часове в банята, краткото съхнене. Голотата е само повод за флирт, време за почивка на телата преди нахлуването на есента. Отново завръщане в тъгата, в носталгиите и местата където сме били, където никога няма да бъдем. Дрехите и душите вече носят своите белези, дюлите падат в сухата трева – кафявите градини на самотата, в които бродим, в които всяка есен се връщаме. Но идва бялото – хартиените жерави поемат на юг, дрехите са последното убежище на хората, и така ден след ден, до следващата пролет. “
Владислав Христов

Изложбата може да бъде видяна до 30 юни.

Ирина Пидова родена на 26 ноември 1982г. в гр. София, по образование и професия е геодезист. От 3 години в свободното си време е любител-фотограф. Вярва, че филмовата фотография е достатъчно романтична, забавна, изненадваща и за това я практикува неуморно, макар, че все още има много да учи! В тъмната стаичка винаги е забавно, а след нея – още повече!
Първото й представяне ще бъде в рамките на Месец на Фотографията. В изложбата влизат 20 фотографии под общо заглавие „Закачени истории”. Кадрите са заснети по време на различни пътувания в България с камера Киев 6С на черно-бели и цветни филми с изтекъл срок на годност.

Сподели в: