Фотоизложба "Живот в наследство на границата"

С етно – полъх ще ни посрещне Полският институт в София за съвместна експозиция на сдружение "Селище Зелено Училище". Съвместната работа на българи, чехи и словаци ще се представи в изложбата.

Родопски усмивки, цветни черги, различни занаяти – всичко това е част от чара на Източните Родопи, който ще ни се разкрие във фотоизложбата  "Живот в наследство на границата" в Полския институт. Изложбата е резултат от емоционалната работа на млади етнолози, антрополози, културолози, архитекти, филолози и други от 3 държави –  Словакия, Чехия и България. В рамките на проекта „Живот в наследството на границата” в продължение на 2 седмици, младите специалисти обикалят из 5 родопски села с целта да проучат на живо старите практики в сфери като: строежа на къщи, употребата на билките и лечителството, занаятчийството, старите игри, песни, отбелязването на празниците и ключовите събития от календарната година.

Изложбата е показана първо в Мутафчиевата къща в Ивайловград – общината-домакин на проучването, както и в 5-те села от проучването. Освен в България, изложбата ще бъде показана и в Словакия. Официалното й откриване в Полския институт е на 25 февруари (сряда) от 18. 00 часа.

Сподели в: