Фотоизложба Балчик – древен и модерен

 От 16 юли, в студиото на PhotoSynthesis на бул. Цар Освободител 24, до Червения площад във Варна, Фото Култ ще покаже снимки от фотопленера Балчик – древен и модерен.

        Десетки снимки запечатаха моменти от живота на Балчик в рамките на фотопленера Древен и модерен, който се проведе в града от 4 до 6 май и премина под мотото “В очакване на портокаловата топка”, символизираща слънцето и всичко, което се случва през деня до следващия изгрев. Мотото бе любезно предоставено от младия писател Борис Минков по едноименния му разказ, в който се говори за Балчик.

        В блиц конкурса проведен по време на пленера се включиха 34 автори с над 250 снимки. Първо място спечели Златина Максимова от Варна. На второ място един от спонсорите на проявата Интер Дата Системи ООД класира Десислава Нейчева от Балчик, а на трето – Васил Беровски от София. Община Балчик, която е съорганизатор заедно с електронния сайт Фото Култ, отличи двама балчишки участници – Боряна Божидарова и Десислава Нейчева, както и Златина Максимова от Варна и Светослав Драгиев от София. Културен център Двореца награди Илка Антонова от Варна. Награда за най-артистична снимка отнесе Цанко Цаков.

        Изложбата с 44-те фотографии представящи най-точно темата на пленера ще може да бъде видяна до 29 юли включително.

        Снимките показват красивия бряг на Балчик, бившата лятна резиденция на Кралица Мария, Ботаническата градина, затаени красиви места от Белия град и още много живописни места, погледнати през субективното око на фотографа. Древното и модерното в Белия град увековечиха близо 50 фотографи от Балчик, Варна, София, Пловдив, Козлодуй, Дупница, Габрово и други. От яхта в морето участниците имаха възможност да снимат бреговете на Белия град, организиран бе работен семинар във вила Арка в Двореца, където фотографите, професионалисти и любители, обмениха информация и опит.

Сподели в: