Фотодокументална изложба беше открита в Монтана

В Общинския младежки дом в Монтана днес беше открита изложба “Фото сезон’ 2007-2008”. Тя представя близо 70 снимки, много грамоти, дипломи и купи, които илюстрират постиженията на отделните творчески формации и клубове за периода октомври 200-юни 2008 г.

Сред най-ценните трофеи се откроява се “Златната лира” на певческа група “Пъстренец Junior” от VІІІ Национален фолклорен конкурс с международно участие “Орфеево изворче” – Стара Загора.

С най-много отличия е малката певица Бетина Първанова от “Пъстренец Junior”, която бе класирана на челни места във всичките 5 конкурса, в които взе участие от миналия юни до момента – в Чипровци, Дрен, Кюстендил, Стара Загора, Сливен. Пробив е 5-тото място на Юлиян Методиев – танцьор на формация “Dance machine”, от Първия брейк турнир за ученици. 

Снимките от изложбата ще припомнят за участието на Мажоретния състав с ръководител Луиза Стефанова в международни фестивали в Италия, Гърция и Испания, както и за задграничните турнета на танцов ансамбъл “Младост”.

Не са пропуснати и кадри от първото издание на фото-конкурса, посветен на 14 февруари – Деня на влюбените, и от дебютното издание на Хип хоп джем, което събра в Младежкия дом почитателите на черната музика в средата на  март, организиран от брейк-формацията “Dance machine” с ръководител Марян Петков.

Изложбата показва и оспорваните състезания по тенис на маса, шах турнирите, донесли големи успехи на възпитаниците на Генади Матеев, концерти на детската група “Каприз” и клубът по спортни танци “Астра”.
Предмети, изработени от новосформирания през тази година Клуб по приложни изкуства, ще направят фотодокументалната изложба по-атрактивна.

“Тъй като седмицата е претоварена от сценични изяви, вместо традиционен годишен концерт избрахме да направим фотодокументална изложба, с която да закрием сезона. Така се стараем да избягаме от опасността да се преекспонират формациите ни – Мажоретен състав, танцов ансамбъл “Младост”, народен хор “Пъстренец” и детската му група", каза директорът на Младежкия дом Асен Асенов.

Сподели в: