Фотографски приказки в изложба на открито пред НДК

В навечерието на Празника на София, от 16 до 25 септември с любезното съдействие на Столична община в галерия на открито пред НДК ще бъде показана фотографската изложба „Фото приказка от едно пътуване”. Тя ще се открие на 16 септември 2008 г. от 18:30 ч.

Изложбата ще представи най-добрите кадри от едно фотографско пътешествие в Кавала и остров Тасос на 150 професионални фотографи и страстни любители, организирано от Профайлд, официалния представител на Nikon за България и Фотосинтезис, мястото за фотография, хора и идеи.

В рамките на изложбата ще бъдат показани 66 индивидуални фотографии и 5 колективни „фото приказки”.

Най-добрите „разказвачи” на приказки сред фотографите бяха избрани от жури в лицето на Дилян Марков – рекламен и моден фотограф, Николай Генов – пътешественик, фотограф и писател,  и Йовко Ламбрев – блогър и фотограф.

Имената на наградените автори ще бъдат обявени от журито на откриването на изложбата на 16 септември от 18,30 часа, пред НДК. Наградените фотографски приказки ще бъдат излъчени на три екрана.

Събитието ще продължи с етно парти и лятно питие, а за визуалните атракции ще се погрижат DJ-и и уникалното огнено шоу на танцьорите от UgaBuga.

Феновете на фотографията ще имат възможност  да се запознаят с най-новите професионални модели на Nikon – Nikon D90 и Nikon D700.

Тридневният фотопленер се проведе през април тази година на остров Тасос и събра 150 фотографи и фенове на емблематичната фотографска марка за първи път в историята на Nikon в България. Основен акцент в конкурсната програма на пленера на тема “Фото приказка от едно пътуване” беше фото приказката, обединяваща група фотографи около една обща идея, представена с фотографии, текст и музика.

* * *

Петър Маламатенов показва свои творби в София
Дагмар Гестер представя фотоизложба в София

Сподели в: