Фотографските метафори на Явор Ганчев

Явор Ганчев е роден на 11 май 1966, в София. През 1987 прави първите си стъпки в класическата анимация в класа на Пройко Пройков.
През 1989 зарършва с отличен успех курс по анимация във ВИТИЗ „Кр. Сарафов”
В периода 1989 – 2009 се реализира като аниматор, сценарист, режисьор и супервайзер в голям брой филмови продукции, клипове и реклами за студия в Унгария, Великобритания, Германия, САЩ и България.
Междувременно страстта към фотографията постепенно се превръща в професионално занимание.
Фотографиите от концертите на Джордж Майкъл и Баба Зула в София намират място в списание „Олала” и официалния сайт на Баба Зула.
Снима за Most of Evil и сп. „Гейм спектрум”
От 2009 – член на НСФА – Национално сдружение Фотографска Академия, част от международната мрежа на FIAP.

Повече за идеята:
Според автора, в днешния свят, раздиран от политически конфликти и социални противоречия, обикновените хора все още пият кафе, ходят на работа, правят любов и се вълнуват от едни и същи човешки неща. На Пето авеню в Манхатън или в някоя задна уличка на Истанбул, ще срещнеш едни и същи хора, стига да имаш очи и сърце, за да ги приемеш такива, каквито са. Мостовете са концепция за свързаност на Стар – Нов свят, на Изток – Запад, и на идеята, че, колкото и далече да отидем, в крайна сметка си оставаме безкрайно близо, водени от едни и същи мисли и вълнения, страхове, надежди и стремления. Нищо, че според енциклопедията,“Мостът е хоризонтална конструкция, изградена за пренасяне на товари и преминаване на хора, животни, превозни средства над проход, долина, път, железопътна линия, река, залив или друг воден басейн, както и над всяко друго физическо препятствие.” Фотографските метафори на Явор Ганчев определено ще ви развълнуват…

Събитието:
Откриване на изложбата
Мостове/ Истанбул
Фотографии на Явор Ганчев
Мястото:
Галерия – книжарница София Прес, ул. “Славянска” 29
Времето: 19.01.10 – 30.01.2010

Сподели в: