Фотографска изложба “Родопи – свещената планина”

Изложбата “Родопи – свещената планина” на фотографите Николай Генов и Христо Тодев можете да посетите до 17 октомври на площада пред Народния театър “Иван Вазов” в София.

В продължение на десетилетие те обикалят родопските пътеки и неуморно заснемат най-труднодостъпните и малко известни кътчета от планината. Хиляди мистериозни каменни ниши, които все още нямат своето обяснение. Една от малкото запазени снимки на уникално и също останало обвито в загадъчност скално образувания с формата на глава. Историята на единствения жител на изоставено село. Няма друго място в България така богато на природни феномени и следи от кипящ живот още в дълбока древност.

“Именно в Родопите природата е искала да демонстрира невероятните си творчески способности. Усетихме, че планината е истинският земен рай, в който човек е допуснат милостиво, сякаш по Божията воля. Никъде геологията, историята и етнографията не са си давали толкова чудна среща, както в Родопите.”

Албумът е една моментна снимка на Родопите, запечатала най-значимото, открито досега и малко известните чудеса на земя, в която всеки има шанс да бъде първoоткривател.

Сподели в: