Фотографска изложба "Образи от дим и светлина" на Славина Бахчеванова

На 28 юни ( четвъртък) от 19.00 часа във ФотоСинтезис Арт Център (София, бул.Васил Левски 57, галерия-сутерен), ще се състои откриване на фотографска изложба "Образи от дим и светлина" на Славина Бахчеванова.

Идеята за този проект на Славина Бахчеванова се ражда от любопитството й към начина, по който зрителят възприема фотографията. Всеки автор влага себе си, своите емоции и представи в това, което създава, а съзерцаващият го претворява по свой, уникален начин.
Свободната и непреднамерена тематика на абстрактните образи, създадени от дим и светлина, е отворено пространство за съ-творчеството на автор и зрител.
Графичното внушение на изображенията е постигнато с различни техники на осветление ( light painting, Rear/ Front Curtain Sync, Slow Sync Flash). Образите от дим и светлина са проект на въображението, което ни приканва да открием магията на мига, в който се ражда истинското възприятие, мига, в който въображението на твореца и зрителя се сливат.

Изложбата можете да посетите до 18 юли 2012г.

За автора:

Славина Бахчеванова се занимава с фотография сравнително отскоро, но вече има зад гърба си участия в няколко изложби на Фото Форум. През 2011 нейна снимка е избрана от редакторите на на National Geographic във Photo Contest 2011, категория People/Хора, а през 2012 има публикация в изданието "Photo Inspiration: Secrets Behind Stunning Images" на 1x. Kакто сама споделя, не възприема фотографията като хоби, нито би я превърнала в своя професия, а за нея тя е начин да открива света около себе си и да го претворява през своя поглед.

Още на Kafene.bg:

Откриване на изложба „Български художници зад граница” в София

Сподели в: