Фотографска изложба на Анета Иванова

На 1 юли от 19:00 ч. в СОХО ще се открие фотографската изложба "An ode to everything" на Анета Иванова.

Експозицията включва фотографии, които разказват истории за хора, пътуванaния, красиви градове, морета, планини, природа и звезди. Всички творби са експериментални. Използвана е техниката на двойната експозиция (съчетаване на два образа в един кадър). Серията е започната като личен проект на авторa си – Анета Иванова. В творбите си младата фотографка отразявя всяко едно ново място, което е посещавала. Всеки нов град или природна забележителност е получило местенце в колекцията, като най-подходящата снимка от пътуването е комбинирана със силует. В последствие Анета е започнала да комбинира силуети с природни форми, флорални и морски мотиви, абстрактни форми. С настоящата изложба ще ви представим сбор от резултата от тези причудливи експерименти.

Анета e едва на 23 години, но фотографиите й вече са показвани в изложби в Ню Йорк, Париж, Люксембург, Сао Пауло, корици на списания от Германия, Франция до Индия и Китай, както и някои от най-големите онлайн платформи за съвременно изкуство.

Живее и твори край морето, във Варна. По професия програмира уеб приложения, но по призвание е фотограф. Рядко се спира на едно място и обича да експериментира. Проявява интерес към изкуството от малка, когато е започнала с рисуване, а в тийнейджърските си години е открила за себе си фотографията и разбрала, че това определено е нейното изразно средство. От тогава снима постоянно, а ние сме изцяло пленени от финеса, причудливостта и оригиналността на творбите й.

SoExhibition е ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

Сподели в: