Фотографска изложба "Зимно броене в софийските паркове и градини" на Росен Русинов

Откриване на фотографска изложба "Зимно броене в софийските паркове и градини" на Росен Русинов от 07 до 27 юни 2012г. Откриването на изложбата е днес от от 19.00 часа във ФотоСинтезис Арт Център (галерия-сутерен), на бул.Васил Левски 57.

Серията от художествени фотографии, представени в експозицията, повеждат зрителя на една спокойна и романтична разходка сред познати и непознати места в парковете на София. Визуалната идея е реализирана с помощта на абстрактен подход и единна цветова и стилистична рамка в ретро-стил.

В рамките на изложбата ще бъдат представени 28 фотографии с контролиран печат на копията от 1 до 3 или 5 и притежават подписан от автора сертификат по системата Hahnemühle Certificate of Authenticity & Hologram System.

За автора:

Росен Русинов живее в София и фотографията е важна част от неговия живот. Проявява задълбочен интерес към изобразителното изкуство, дизайна и архитектурата. Стилът му на снимане е повлиян от детките години интерес и посещения на изложби за изобразително и модерно изкуство в Европа и Северна Америка.
Има участия в изложбите на Фотографска Академия, Фотосалон Варна, Canon България, Фото-Форум, Bodygraphia, фотограф на месеца в списание B+W Photography, UK.
Снима основно в две категории:
• Художествена фотография – Landscape, концептуална фотография, хора и движение;
• Street-фотография;
Росен прави първата си самостоятелна изложба в София през 2006. През 2011 г. реализира обща изложба с двама български художници в Прага и Братислава – 12 фотографии, 12 графики, 12 масла. Същата година през месец Април открива 2-ра самостоятелна изложба в галерия Алтера, София – „Усещане за море”.

Сподели в: