Фотографска изложба в худ. галерия – зала България

От 7 до 20-ти юни, 2007 г. в Художествената галерия на Зала България ще бъдат представени фотографиите-фаворити от ежегодния конкурс LUMIX Awards, който се провежда с подкрепата на Panasonic в целия свят.

Изложбата "LUMIX Awards Bulgaria 2007" ще покаже едни от най-успешните снимки, оценени от жури в състав доц. Петър Абаджиев (фотограф, преподавател в НБУ), Енчо Найденов (фотограф, преподавател в НБУ) и Георги Величков (фотограф, администратор на photo-forum.net).

Състезанието премина в 2 етапа. В първия от тях посетителите на сайта имаха възможност да гласуват за своите фаворити в продължение на 2 месеца.

Над 10 000 снимки постъпиха в 5-те тематични категории – портрет, репортаж, природа, пейзаж и диви животни, а победителят от онлайн гласуването във всяка от тях получи DVD рекордер.

До участие в същинския етап на конкурса бяха допуснати всички фотографии, събрали минимум 100 т. от гласуването в първия кръг. След прецизна селекция от страна на журито на финалната изложба бяха допуснати 100 снимки от 74 автори, както и фотографията, грабнала голямата награда – фотоапарат Panasonic LUMIX DMC-L1.

Специален албум, разпространяван безплатно, ще събере на страниците си най-добрите номинирани фотографии.

За повече информация
Александра Янкова
944 11 60, 0887 / 860 250

Сподели в: