Фотографи ще снимат непознатата Странджа

“Астея” са я нарекли още древните византийци, което значи “Родена от усмивка”. През вековете оттам са минали много народи и са оставили своите следи в тази планина с хилядолетна история, но все още Странджа е непокътната, тайнствена и красива, родена от усмивка.

Встрани от добре утъпканите туристически маршрути Странджа е мистична и непозната територия, за която повечето българи знаем малко, макар да е в границите на собствената ни страна. И защото "нашето време забравя всичко, което не може да се види или да се пипне”, от 14 до 16 ноември фотографската експедиция "Непознатата Странджа” си поставя за цел да запечата духа и красотата на Странджа, за да може на един следващ етап това съхранено в образи богатство да бъде видяно и споделено с всички, които до момента не са успели да се докоснат до него.

Фотографската експедиция "Непознатата Странджа” е съвместна инициатива на Природен парк "Странджа” и  Фотосинтезис, веригата магазини за фото и видео техника.

В рамките на три дни (14.11-16.11) ще бъдат обходени ключови места и маршрути на територията на парк Странджа от шест групи фотографи с водачи от Природен парк Странджа. Основната цел на фотографската експедиция е да запечата съхранената девствена природа, както и следите, оставени от отминали цивилизации – многобройните културни паметници и запазена автентична архитектура в малките населени места в района. За участие са привлечени известни български фотографи.

Този пленер ще бъде последван от втори такъв през пролетта, като по този начин ще може да се покаже една по-цялостна картина на парка.

Най-добрите фотографии от двата пленера да бъдат показани в пътуваща изложба на открито в най-големите градове в страната.  Събраният снимков и видео материал от настоящата фото експедиция ще бъде безвъзмездно предоставен на парк "Странджа”.

Сподели в: