Фотоваканция 2012 събира заедно хора споделящи страстта към фотографията

Фотоваканция събира заедно хора споделящи страстта към фотографията. Професионалисти, аматьори и фото ентусиасти се срещат на бреговете на Черно Море, за да споделят знания и опит и да си изкарат добре.

Една седмица изпълнена с изложби, лекции, семинари, творчески работилници, оживени дискусии, ожесточени съревнования, музика и забавления изграждат уникалната атмосферата, която събира "Фото" и "ваканция" заедно.

Тази година Фотоваканция ще се състои от 01 до 09 Септември в ММЦ Приморско. За да участвате е достатъчно просто да бъдете там. Ще може да се насладите на всички всички изложби, презентации и забавления. Може да се включите и като акредитиран участник. Това ще Ви даде право да учасвате в конкурса, творческите работилници и лекциите.

Ще имате възможност да видите някои от най-добрите изложби показани по време на "Месец на фотографията" 2012, премиерата на два силни дебютни проекта, както и няколко изненадващи изложби създадени специално за Фотоваканция 2012.

На събитието ще бъдат представени последни технологични новости, възможности и интересни фотографи. Фотоваканция 2012 предлага разнообразна програма от творчески работилници. И аматьори и професионалисти ще имат възможността да научат и да участват в занятия с някои от най-добрите български и световни имена във фотографията.

По време на Фотоваканция 2012 ще се проведе един интересен проект "Да създадем заедно изложба". В иновативен хибрид между уъркшоп, конкурс и работа в екип ще бъдат въвлечени всички участници в създаването на обща изложба, под обща тема, която след това ще бъде показана в поне 6 български града.

Изложбата ще бъде създадена от всички участници на Фотоваканция, които желаят да се включат. Всички ще работят по една обща тема. Темата ще бъде обявена на координатори и участници по време на Фотоваканция 2012. Участниците ще бъдат разпределени по групи до 6 човека на случаен принцип. Ще има 3 дни за работа (05, 06 и 07 септември). Групите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 04 Септември вечерта.

Всяка група ще има координатор, който организаторите ще подберат предварително. Той ще се грижи за това групата да намери своя единен прочит на зададената тема и да поддържа добрия дух на работа. Координаторите ще са способни да помогнат, както на напредналите и професионални фотографи, така и на тези, които са начинаещи.

През трите дни всяка група ще трябва да се обедини около единна концепция, която да отговаря на темата, да направи снимките и да избере начина им на представяне. Ще бъдат подсигурени няколко вида медии (хартии), като всяка група ще трябва да помисли и за медиата, на която да отпечата снимките.

На 08 септември, във финалната вечер, ще бъде представена обща изложба обединяваща работата на всички групи и ще бъдат отличени най-добре представилите се групи.

Представяне на координаторите на проект "Да създадем заедно изложба":

Цветан Четъшки има дълга история с Фотоваканция. Не веднъж е бил сред наградените участници в нашия конкурс, както и в неговото жури. Освен отличен фотограф, той е и страхотен човек, винаги отворен към нови идеи и предизвикателства. Не е случайно, че той пръв прегърна нашата идея. Вярваме, че попадналите в неговата група ще имат възможността да научат много и искрено да се забавляват.

Златко Латев е друг редовен участник във Фотоваканция. Той вероятно е един от най-титулованите български фотографи. Той ще бъде вторият координатор в задачата "Да създадем заедно изложба".

Сподели в: